Racuszki drożdżowe z jabłkiem

Przepis na pyszne racuszki drożdżowe z jabłkiem

Składniki

  • 500g mąki pszennej
  • 30g świeżych drożdży
  • szczypta soli
  • dwie łyżki cukru
  • 1,5 szklanki letniego mleka
  • 2 jajka
  • 2 jabłka (starte)

Przepis

Przesianą mąkę wymieszać z solą. Zrobić wgłębienie, pokruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać letnim mlekiem. Odstawić do wyrośnięcia na 10-15 minut. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na ok 50 minut.

Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Ozdobić cukrem pudrem, powidłami owocowymi i jogurtem naturalnym.

Smacznego:)DSC_2624

DSC_2626

DSC_2628

DSC_2630

Kategorie